maanantai 23. syyskuuta 2013

5. Arvostelu

Arvostelen kenties parasta näkemääni tv-sarjaa, Breaking Badia.

En perehdy juoneen kovinkaan paljon, sillä siitä voisi kirjoittaa useita sivuja. Sarjassa seurataan lähinnä päähenkilö Walter Whiten muutosta normaalista tallaajasta kostonhimoiseksi huumeruhtinaaksi vallan, rahan ja maineen astuessa kuvioihin. Kovin monessa sarjassa päähenkilö ei muutu, tai jos muuttuu se on lähes huomaamatonta. Breaking Badissa aluksi katsoja kokee sympatiaa Walteria kohtaan, mutta jakso jaksolta herää lähes päinvastainen tuntemus.

Sarjan käsikirjoittajana ja luojana toimii herra nimeltä Vince Gilligan, jota ei kyllä voi muuta kuin kehua. Katsellessani sarjaa uudelleen, huomasin monesta jaksosta jonkinlaisia pieniä viittauksia tuleviin jaksoihin, joita ei ensimmäisellä kerralla tullut huomattua. Tämä kertoo Gilliganin ja hänen tiiminsä luovuudesta ja siitä että sarjan kulku on ollut alusta asti selvillä, ja jokaikiseen pieneen yksityiskohtaan on panostettu.

Sarja ei tietenkään ole mitään ilman eläytyviä näyttelijöitä. Näyttelijäkaartin, sekä samalla koko tiimin onnistumisista kertovat huikeat kymmenen Emmy-pystiä sekä ties kuinka monta muuta palkintoa. Jokaikinen roolitus tuntuu osuvan nappiin. Merkittävää on myös se, että usein näissä hyvissä tv-sarjoissa harvoista näyttelijöistä on ennen edes kuullut. Sama pätee Breaking Badiin, mikä ihmetyttää joka kerta.

Täytyyhän jotain toki kritisoidakin, joten valitsen ne loputtomat aasinsillat joihin jaksot tuntuvat aina päättyvän. Harva asia on turhauttavampaa, kuin tietää että huomenaamuna täytyisi olla koulussa kahdeksalta, mutta jakson loputtua niin kutkuttavaan kohtaan on yksinkertaisesti pakko laittaa seuraava pyörimään.

Suosittelen jokaista ainakin tsekkaamaan tämän sarjan.

2 kommenttia:

  1. Hyvä arvostelu! Katson itsekin kyseistä sarjaa ja olen samaa mieltä kanssasi, sarja on loistava.

    VastaaPoista
  2. Blogitekstin perään tai alkuun voisi laittaa linkin sarjan kotisivuille, mikäli sellaisia on.

    VastaaPoista